top of page
Пошук
Фото автораTaras Boychuk

Що таке опалення, системи опалення?

Оновлено: 15 бер. 2021 р.




В сучасному будівництві житлові та іншого призначення будинки обладнуються всіма інженерними системами, що забезпечують комфортність житла та оптимальні умови робочих місць.

Ці системи суттєво впливають на архітектуру, об’ємно-планувальні рішення будинків та інтер’єр приміщень. Крім того, оскільки експлуатація інженерних систем пов’язана із значними витратами води, тепла і енергії, то необхідно забезпечити їх раціональну та економічну роботу.

Опалення – штучний обігрів приміщень в холодну пору року з метою відшкодування у них тепловитрат і підтримки на заданому рівні температури, що відповідає умовам комфорту.

Система опалення – комплекс пристроїв, що виконують функцію опалення – опалювальні котли, мережеві насоси, теплові мережі, пристрої автоматичної підтримки температури в приміщеннях, радіатори опалення, конвектори та інші.

Системи опалення складаються з таких основних елементів:

- джерела тепла (котли, котельні, ТЕЦ);

- трубопроводи (мідні,сталеві, нержавіючі, полімерні);

- опалювальні прилади (радіатори, конвектори, теплі підлоги чи стіни).

Комплекс елементів, який призначений для отримання, переносу та передачі необхідної кількості теплоти в опалювальне приміщення являє собою системи опалення. Теплоносієм для систем опалення може бути будь-яке середовище. Яке має здатність акумулювати теплову енергію, і в той же час дає змогу контролювати відпуск теплоти.


96 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page